maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Eerste editie Nationale Archeologiedagen succesvol verlopen

20 oktober 2015

DORDRECHT - Met 23.000 bezoekers is de eerste editie van de Nationale Archeologiedagen, die afgelopen weekend plaatsvond, succesvol verlopen. Ook in Dordrecht is het evenement geslaagd: de programmaonderdelen in de 'oudste stad van Holland' zaten vol en de bezoekers reageerden enthousiast.

Deelnemers aan de Nationale Archeologiedagen hadden in Dordrecht keus uit meerdere programmaonderdelen. Zo konden ze met hun eigen archeologische vondsten naar de Archeologische Werkgemeenschap Nederland (AWN), waar experts klaar zaten om ze te determineren. De AWN gaf rondleidingen door haar nieuwe onderkomen en ook het Stadsdepot Dordrecht opende haar deuren voor publiek. Bovendien was er een archeologische wandeling door de stad en kon je, onder leiding van professionals, zelf booronderzoek doen.

Archeoloog Deborah Paalman stelde het programma in Dordrecht samen en trad tijdens de Archeologiedagen op als gids: "Ik vond het weekend erg geslaagd. Zo zijn alle rondleidingen heel goed bezocht en was het zondag volle bak in het Stadsdepot van het Dordrechts Museum. Maar wat ik veel belangrijker vind, is dat alle bezoekers zo ontzettend enthousiast waren. Mensen kwamen zelfs naar me toe om me een hand te geven en te bedanken."

Nationale Archeologiedagen
De Stichting Nationale Archeologiedagen wil de fascinerende wereld van de Nederlandse archeologie beter ontsluiten voor een groot publiek en zichtbaar en beleefbaar maken voor jong en oud. De vondsten uit onze bodem bieden een schat aan informatie over de geschiedenis van ons land. De eerste Nationale Archeologiedagen vonden plaats in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland. Het is de ambitie dat in de toekomst alle provincies meedoen met de Nationale Archeologiedagen.

www.archeologiedagen.nl

Lees meer over:

archeologie stadsdepot awn
Deel dit bericht met je vrienden!