zondag 28 november 2021

Alles over Dordrecht

Lies van Aelst strijdt als nieuwe voorzitter provinciale SP voor behoud van Dordrecht als Intercitystation

15 oktober 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Lies van Aelst uit Gorinchem is de nieuwe voorzitter van de SP-fractie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. De SP bestuurt in de provincie sinds mei voor de tweede keer mee. Van Aelst realiseerde onder meer een fonds voor behoud van de veerdiensten.

De Gorinchemse Lies van Aelst is met haar 26 jaar een ervaren Statenlid. Ze zit sinds 2007 in Provinciale Staten en zat ook aan tafel bij de coalitieonderhandelingen in mei dit jaar. Lies Van Aelst neemt het stokje over van Bart Vermeulen uit Leiden. Vermeulen blijft wel Statenlid.

Als fractievoorzitter blijft van Aelst zich bezighouden met haar huidige dossiers openbaar vervoer, vervoer over water, mileu, dierenwelzijn en regionale economie. Het SP-Statenlid strijdt momenteel onder meer voor behoud van Dordrecht als volwaardig intercitystation. Voor de stad Gorinchem wil ze snelle realisatie van een lift het op station.

In Zuid-Holland bestuurt de SP sinds 2011 samen met CDA, D66 en VVD. Deze coalitie gaat volgend jaar de provinciale belastingen verlagen.
 

Lees meer over:

VVD CDA intercity sp statenfractie
Deel dit bericht met je vrienden!