dinsdag 19 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Dienstencheque Drechtsteden nu ook voor 75-plussers

14 oktober 2015 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Bent u 75 jaar of ouder? En kunt u wel wat extra hulp gebruiken bij het huishouden? Dan kunt u gebruik maken van de Dienstencheque Drechtsteden. Met de dienstencheque kunt u huishoudelijke hulp kopen voor een speciaal tarief van € 6,50 per uur. U kunt hierbij denken aan de gebruikelijke huishoudelijke werkzaamheden of extra werkzaamheden zoals: ramen wassen, grote schoonmaak, was- en strijkservice, boodschappen doen en begeleiding bij activiteiten.

Wie kan de dienstencheques kopen?
De cheque is bedoeld voor 75-plussers én voor mensen met een Wmo-indicatie voor Huishoudelijke Ondersteuning (HO, HO uitgebreid en HOZ). De dienstencheque komt niet in plaats van de ondersteuning via de Wmo, maar is voor extra werkzaamheden.
 
Speciaal tarief
U betaalt voor de dienstencheque een speciaal tarief van € 6,50. Dit bedrag is niet afhankelijk van uw inkomen. Een uur hulp bij het huishouden kost eigenlijk € 23,00. De gemeente betaalt de rest van het bedrag. Voor deze regeling geldt op = op.
 
Hoe werkt het?
U kunt de Dienstencheque Drechtsteden aanvragen via www.wmodrechtsteden.nl/dienstencheque. U kunt zelf kiezen door welke aanbieder u de werkzaamheden wilt laten uitvoeren. Een overzicht van de deelnemende aanbieders vindt u op www.wmodrechtsteden.nl/dienstencheque. Hier vindt u ook meer informatie over de cheques.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!