Emma MC1 wint met grote cijfers van OMC MC1 (4 - 0)

12 oktober 2015 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Vandaag alweer de 5e competitie wedstrijd voor de meiden van MC1 waarmee we halverwege de competitie zijn en tegen alle teams gespeeld hebben na vandaag. Een wedstrijd tegen OMC MC1 waarin een aantal goeie bekenden spelen zodat we zelfs op de laatste training voor de wedstrijd toeschouwers hadden van OMC.

De meiden van OMC hebben het zwaar in de competitie met pas 1 gelijkspel in 4 wedstrijden. Gezien de stand mocht het vandaag niet zo’n probleem worden voor onze meiden die met 4 overwinningen ongeslagen bovenaan staan. Maar ja, OMC was vandaag super gemotiveerd om toch een goed resultaat tegen al die bekende meiden neer te zetten en waren niet van plan zich even af te laten drogen door onze meiden!

Om 9 uur stonden onze meiden in het nieuwe tenue van onze shirtsponsor Guneco Installatietechniek klaar voor de wedstrijd. Het tenue was gisterenavond binnen gekomen en iedereen was er heel enthousiast over. Het is ook een heel mooi tenue geworden moet gezegd worden!

OMC mocht dan gemotiveerd en scherp zijn maar Runaiska was toch net even iets scherper en binnen 1 minuut lag de 1-0 al in het netje. Dat was een welkome goal want het zou vandaag niet vanzelf gaan zou blijken. OMC had best wat grote meiden in het veld en het middenveld had het dan ook moeilijk om OMC het spel op te leggen.

Voetbal technisch was het allemaal niet zo best vandaag. Bij vlagen zagen we leuke combinaties en op andere momenten werden ballen doelloos weggetrapt. Misschien had het te maken met de zware wedstrijd van vorige week tegen RCD, de wat relaxte trainingen deze week of alle ophef over het nieuwe tenue (en de rugnummers!), ik weet het niet. Maar aan de andere kant was wel duidelijk dat Emma de betere ploeg was. Na 20 minuten tekende Rochelle gelukkig al voor de 2-0 en leek de wedstrijd al beslist.

Vlak voor de rust was er voor mij als trainer nog een echt hoogtepuntje te bekennen via een mooie korte corner die via 3 meiden goed werd teruggelegd naar de rand 16 meter waar vanaf Sanne de bal op de lat schoot. Dat is het voetbal dat je als trainer natuurlijk graag ziet.

De 2e helft was jammer veel minder van niveau. Weer hetzelfde verhaal. Af en toe hele leuke combinaties die lieten zien dat de meiden echt wel kunnen voetballen maar vooral veel doelloos wegschieten van ballen en een OMC dat meer en meer balbezit kreeg. Onze meiden werden zelfs af en toe helemaal in de verdediging teruggedrukt. Maar gelukkig stond iedereen verder gewoon goed op zijn plekje en werd OMC nooit echt gevaarlijk.

Halverwege de 2e helft werd Sanne ingebracht om het middenveld te versterken. Dat was hard nodig want OMC ging steeds meer duels winnen op het middenveld! Emma werd weer wat sterker en het leek er even op dat de wedstrijd op deze manier naar zijn einde zou lopen. Maar in de laatste 5 minuten werd er toch nog wat energie gevonden bij onze meiden, werd er wat harder aan getrokken op het middenveld en kreeg OMC nog wat aanvallen te verwerken. Eerst kwam Rochelle vrij voor het doel na heel goed werk van Sanne en Tess en kon ze vrij de 3-0 binnen schieten. 4 minuten later speelde Rochelle Tess vrij maar die stuitte op de keepster en weer een minuut later zette Sara met een steekbal Rochelle vrij voor de keepster die alweer in de weg bleef liggen. Maar in de allerlaatste minuut leverde Sanne de bal nogmaals af bij Tess die niet twijfelde en een 4-0 eindstand op het scorebord bracht.

De overwinning is geen moment in gevaar geweest vandaag en uiteindelijk toch nog 4 goals kunnen maken. Geen goeie wedstrijd maar wel 3 punten binnen, een doelsaldo van +12 (16-4) en omdat IFC vandaag punten liet liggen (staan 2e) staan onze meiden met 5 gespeeld en 15 punten 5 punten voor op de nummer 2, IFC. Een hele knappe prestatie voor een 1e jaars MC-team denk ik.

Bron: SC Emma.