maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Filmnieuws van Cinema TheMovies (Week 41)

7 oktober 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Deze week draait nieuw LIFE van Anton Corbijn. Het verhaal van de vriendschap tussen fotograaf Dennis Stock en rijzende filmster James Dean. Zijn foto's maakten van hem een filmicoon. Hij maakte hem een modern mens. Mooie vormgeving van Amerika in het midden van de jaren '50.

Aanbevolen in de tweede week THE MARTIAN 3D, puik filmwerk van regisseur Ridley Scott en acteur Matt Damon scoort 4-sterren recensies.

In aanloop naar de Herfstvakantie komen de nieuwe Familiefilms. HOTEL TRANSYLVANIA 2 is een grappige animatiefilm over het samenleven van mensen en monsters in het hotel van Drac. De kleine Dennis (half mens en half monster) zorgt voor veel opschudding. Visueel verbluffend is PAN 3D; het verhaal van het ontstaan van de held Peter Pan. In deze computeranimated live-action film zien we hoe Peter uit het Londense weeshuis wordt weggevoerd naar Neverland en daar zijn lot ontdekt. Zowel in de originele Engelse versie als een NL-gesproken versie. Tot slot de voorpremière van de Sinterklaasfilm van het seizoen: DE CLUB VAN SINTERKLAAS & DE VERDWENEN SCHOENTJES.  

In het CineFiliaal op woensdag 14/10 UNE ENFANCE. In deze weken met extra aandacht voor de Frans Cinema kiezen we voor een innemend drama van Philippe Claudel (Il y a longtemps que je t'aime en Avant l'Hiver) over het harde leven van de 13-jarige Jimmy en de hechte band met zijn jongere broertje Kevin.

NB: Heb je de 007 STYLE NIGHT al ontdekt. Op vrij 30 okt een filmfeestavond rondom de première van de nieuwe Bond-film SPECTRE.

Zie ook:

Lees meer over:

movies cinema feestavond
Deel dit bericht met je vrienden!