donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Veiliger Weizigtpark in het groen

6 oktober 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het Weizigtpark kleurt binnenkort niet alleen groen met alle bomen, struiken en het gras, maar ook met de verlichting. Dat idee komt van de wijkagenten, die zo nog meer willen bijdragen aan een veilig park voor de wijk.

"Als wijkagenten van Krispijn zijn wij trots op ons mooie Weizigtpark. Wij doen samen ons best om het schoon, heel en veilig te houden. Dat doen we met de gemeente, veel partners in de wijk en de bewoners", zo vertellen de wijkagenten voor Krispijn. Met hun idee voor groene verlichting verwachten zij dat het park veiliger voelt voor iedereen die in het park wandelt, speelt, de hond uitlaat of naar het station gaat.

Week van de Veiligheid / Voorstel wijkagenten
"Het park wordt regelmatig schoon gemaakt, het groen wordt onderhouden en op tijd gesnoeid. Wij surveilleren samen met collega’s van de afdeling Toezicht dagelijks in het park en de directe omgeving. Het Weizigtpark is immers een erg belangrijk punt in de wijk.", aldus de wijkagenten Kevin Steenbruggen, Ed van Katwijk en Marco Philipsen.
    
Groen licht
Elders in het land is eerder groene verlichting uitgeprobeerd en mensen voelen zich daarbij veiliger. De wijkagenten stellen daarom voor de oude verlichting te vervangen door moderne, groene LED-verlichting. De gemeente Dordrecht werkt graag mee. De keuze valt op het fietspad vanuit het station naar de Mauritsweg. Dat krijgt komende week de groene verlichting. Het is een proef. Bekeken wordt hoe de reacties zijn van de wandelaars door het park.

Snelle actie
"Dordrecht wil duurzame, veilige verlichting. Het Weizigtpark voldoet al aan die eisen, maar als groene verlichting voor nog meer veiligheid zorgt, is dat zeker de moeite waard", aldus Johan Jonker (Stadsbeheer gemeente Dordrecht).
Gelukkig bleek het mogelijk op zeer korte termijn de benodigde lampen aan te schaffen en die worden komende week geplaatst. Dan start er een experiment. Bewoners en wandelaars wordt gevraagd naar hun mening over de groene verlichting.
 
Donkere dagen-offensief
het wordt weer vroeger donker. Hoogste tijd dus voor het Donkere dagen-offensief. In veel gemeenten in ons land krijgt dat aandacht. Hoe kunnen we samen zorgen voor een veilige stad? Lees er meer over op de website van Dordt veilig.

Deel dit bericht met je vrienden!