zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Nomineer een zorgverlener voor de ‘Top ASz Award’

1 oktober 2015

DORDRECHT - Patiënten van het Albert Schweitzer ziekenhuis kunnen voor het vijfde achtereenvolgende jaar een zorgverlener of afdeling voordragen voor de Gastvrijheidsprijs van de Cliëntenraad. Vanaf nu draagt die prijs de naam Top ASz Award. De Cliëntenraad (de belangenbehartiger van patiënten) heeft de prijs ingesteld als beloning en stimulans voor bijzonder klantgericht handelen.

Tot en met 26 oktober kunnen patiënten en bezoekers – maar ook medewerkers en specialisten – een afdeling of persoon (of collega) uit het ziekenhuis voordragen voor de prijs. Het gaat erom dat de betrokkene(n) in 2015 een bijzondere prestatie heeft/hebben geleverd op het gebied van patiëntvriendelijkheid en gastvrijheid. Iemand nomineren voor de prijs kan online via www.asz.nl.

De winnaar ontvangt een aandenken en mag 5000 euro besteden binnen de eigen werkomgeving, om de patiëntvriendelijkheid verder vorm te geven. De Cliëntenraad wil zo op een positieve manier de stem van de patiënt laten horen.

De afgelopen jaren ontving de Cliëntenraad ruim boven de 100 inzendingen per jaar. Vorig jaar wonnen de oncologieverpleegkundigen gynaecologie Marion Koman en Anja de Ruiter. Zij besteden het geld aan een voorlichtingsfilm voor vrouwen die getroffen zijn door eierstokkanker. Met de film willen zij hun patiënten beter voorbereiden op de hectische periode van onderzoeken, operaties en de tijd daarna.

Foto: Frederike Roozen-Slieker
 

Deel dit bericht met je vrienden!