vrijdag 27 november 2020

Alles over Dordrecht

Elite Lounge Bar Dordrecht verliest procedure tegen sluiting

28 september 2015

DORDRECHT - Eind juni 2015 heeft burgemeester drs. A.A.M. Brok de aangevraagde exploitatievergunning van Elite Lounge bar in Dordrecht geweigerd. Dit omdat er een hennepkwekerij was aangetroffen nog voordat de bar open ging. De rechter heeft naar aanleiding van een verzoek om voorlopige voorziening van de aanvrager geoordeeld dat de burgemeester de vergunning terecht heeft geweigerd.

Volgens de rechter hadden zowel de aanvrager van de vergunning als de leidinggevende van het horecabedrijf kennis kunnen hebben van de hennepplantage.

De rechter heeft aangegeven dat hij verwacht dat de weigering ook in de lopende bezwaarprocedure stand zal kunnen houden.

Op 11 juni 2015 heeft de politie een hennepkwekerij gevonden op de zolder van het pand Lange Breestraat 3. Het pand werd verbouwd tot een restaurant.

Voor burgemeester Brok was de vondst aanleiding om de aangevraagde exploitatievergunning te weigeren. Hij voelt zich in dit besluit gesterkt door de uitspraak van de rechter. De weigering zal nu in de lopende bezwaarprocedure worden heroverwogen. Het restaurant blijft zonder vergunning gesloten.

Lees meer over:

burgemeester rechter hennep bar
Deel dit bericht met je vrienden!