woensdag 21 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Politie zoekt getuigen van poging beroving

22 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De politie in Dordrecht zoekt getuigen van de poging van een beroving die op dinsdagmiddag 15 september in Dordrecht plaatsvond.

Rond 17.00 uur fietste een 12-jarig meisje uit Dordrecht op de Reeweg-Zuid en zag twee fietsers bij het bruggetje naar het Haageinde staan. Toen het meisje langs de twee jongens wilde rijden, gaf een van hen haar plotseling een duw. Het slachtoffer viel en kreeg haar eigen fiets over zich heen, maar raakte niet noemenswaardig gewond.

De daders eisten geld van het meisje en één van hen betastte haar op zoek naar buit. Het slachtoffer zag - letterlijk - kans om van zich af te bijten. Nog voordat deze dader het meisje iets terug kon doen, werd hij gestoord, want twee personen met een bruin hondje kwamen namelijk de kant van het meisje oplopen. De daders fietsen zonder buit snel weg in de richting van het Wielwijkpark. De twee mensen met het hondje vroegen nog hoe het met het meisje ging. Het meisje fietste snel naar een familielid, waarna de politie gebeld werd. De daders waren toen al gevlogen.

Dader 1 was een lichtgetinte jongen met een blauwe jas en capuchon. Hij was slank en had een zwarte omafiets bij zich.

Dader 2 was eveneens een slanke lichtgetinte jongen die een groene jas met capuchon droeg. Ook hij maakte gebruik van een zwarte omafiets.

De politie komt graag met de twee mensen met het hondje in contact. Maar ook anderen die getuigen zijn geweest, wordt gevraagd met de politie te bellen. Wie de daders (her)kent kan vanzelfsprekend ook bellen. U kunt bellen naar 0900-8844 en vragen naar de recherche in Dordrecht. Wie anoniem wil blijven kan bellen met 0800-7000.

Lees meer over:

politie beroving reeweg-zuid
Deel dit bericht met je vrienden!