zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Meer dan duizend bezoekers bij Open Huis Schouwburg Kunstmin

21 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Schouwburg Kunstmin begon het nieuwe theater-en concertseizoen met een  succesvol Open Huis op zondag 20 september dat meer dan duizend bezoekers trok. Zij lieten zich inspireren en informeren over een zeer breed aanbod voorstellingen en concerten dat tot en met mei volgend jaar in Schouwburg Kunstmin en het Energiehuis te zien is.

Dat de musical Grease op 6, 7 en 8 oktober in Kunstmin staat, kon niemand ontgaan. In het plantsoen voor de schouwburg stond een prachtige Cadillac te glimmen en binnen konden mensen een make-over in Grease style krijgen. Het aantal  vetkuiven, leren jasjes,  getoupeerde kapsels en uitwaaierende rokken steeg gedurende de dag gestaag.

Kunstmin Live
In de Kleine Zaal was een speciale editie van de Talkshow Kunstmin Live. Journalist Kees Thies en theatermaker Marjolein Meijers voerden een geanimeerd gesprek met medewerkers van de schouwburg en met artiesten. Kunstmin Live is vanaf 14 oktober praktisch maandelijks bij Kunstmin te zien met telkens een andere hoofdgast uit Dordrecht of de regio. Op 14 oktober is dat Cees Timmerman, chefkok en eigenaar van het bekende Dordtse restaurant DeliCees. Op 11 november volgt fotograaf Vincent Mentzel.

Een dansje wagen
Volop animo was er ook voor de rondleidingen en de korte optredens in de Grote Zaal.  Voor een welverdiend hapje of drankje streken bezoeker neer in het Theatercafé dat verder ingericht en gezellig is gemaakt. De viermansformatie De Compaenen zorgde voor livemuziek en er ontstond een ontspannen sfeertje dat een voorbode is voor Kunstmin’s Lazy Sunday. A.s. zondag 27-9 is de eerste editie van dit nieuwe initiatief en kan iedereen vanaf 15.00 uur genieten van een heerlijk lome middag in het Theatercafé. Toegang is gratis.

Gevarieerd aanbod
Het nieuwe theater- en concertseizoen van Schouwburg Kunstmin, met ruim 200 voorstellingen, concerten en andere activiteiten, is goed begonnen. Naast Grease zijn klappers als Van der Laan & Woe, Veldhuis & Kemper en Tineke Schouten binnenkort te zien. Ook presenteert Kunstmin dit seizoen voor het eerst klassieke concerten, veelal in het Energiehuis. Zo staat op 3 oktober het swingende concert van jazzpianist Peter Beets en het Northern European Jazz Orchestra op het programma in Machine 3. Vorige week was Peter Beets nog te gast bij De Wereld Draait Door. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.kunstmin.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!