dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht in de race als Evenementenstad van het Jaar

16 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Dordrecht maakt kans Evenementenstad van het Jaar te worden. Het is samen met Utrecht, Den Haag, Haarlem en Groningen genomineerd in de categorie steden met meer dan 100.000 inwoners. De Kerstmarkt Dordrecht heeft een nominatie gekregen in de categorie Beste Publieksevenement.
 
Ook in 2003 en 2012 was Dordrecht Evenementenstad van het jaar. De stad scoort onder meer hoog met  haar evenementen omdat die voor 90% door vrijwilligers worden georganiseerd. Het zijn mensen die hun evenement op handen dragen en voor de stad Dordrecht échte ambassadeurs zijn. Voorbeelden zijn Dordt in Stoom, de Kerstmarkt en muziekfestivals, zoals het Big Rivers Festival.

De intocht van Sinterklaas en het bijhorende programma op de diverse podia in de stad was in 2011 genomineerd als Leukste Stadsevenement. Het evenement eindigde op de derde plaats. Nu is de Kerstmarkt genomineerd.
 
Prijsuitreiking
Dordrecht Marketing heeft de evenementen ingezonden voor de wedstrijd. Binnenkort beoordeelt de vakjury van de Nationale Evenementenprijzen de inzendingen en wijst de uiteindelijke winnaar aan. De uitreiking van de prijzen vindt plaats tijdens de tweede editie van het Nationaal Congres Evenementen (NCE) op 12 oktober in Tilburg.

Deel dit bericht met je vrienden!