donderdag 6 mei 2021

Alles over Dordrecht

Jaarlijkse vloedschottentest

16 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT -  Op woensdag 16 september is de jaarlijkse controle van de vloedschotten op de Voorstraat in Dordrecht weer geweest. Vloedschotten maken deel uit van de dijken die Dordrecht moeten beschermen tegen hoog water.
 
In deze tijd van het jaar krijgen alle beweegbare waterkeringen een wintercheck. Het gaat dan om sluisdeuren en deuren in kades en tunnels die het water tegenhouden. Het waterschap (Hollandse Delta) inspecteert die op mogelijke mankementen. Dat is vooral van belang bij hoge waterstanden in de herfst en winter.
 
Inspectie Voorstraat
In Dordrecht voerde de gemeente de inspectie uit, in opdracht van het waterschap. Op de Voorstraat, Prinsenstraat en Riedijk werden vloedschotten geplaatst. Deze straten functioneren als dijken, maar liggen ongeveer een halve meter lager dan andere dijken op het eiland. De vloedschotten vormen een tijdelijke waterkering. Ze houden het centrum droog bij hoge waterstanden in de rivier. Woensdagmiddag worden schotten ingepast aan de gevels van de panden aan de Prinsenstraat, Voorstraat en Riedijk. Ook wordt de Boomstraat tijdelijk afgesloten. Daarvoor wordt kortdurend een omleiding ingesteld.
 
Hoogwater in Dordrecht
Op www.dordrecht.nl/hoogwater kunt u alles lezen over hoogwater in Dordrecht. U vindt er tips over hoe u om kunt gaan met hoge waterstanden in de buitendijkse delen van de binnenstad. Ook kunt u zich aanmelden voor de hoogwaternieuwsbrief. Daarmee wordt u snel geïnformeerd als er hoge waterstanden verwacht worden.

Deel dit bericht met je vrienden!