maandag 6 december 2021

Alles over Dordrecht

Gezinnen eten samen op kinderafdeling dankzij Ikea

14 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Ikea Barendrecht schenkt 18.000 euro aan het Albert Schweitzer ziekenhuis om een 'kinderrestaurant' te verwezenlijken. Gezinnen waarvan een kind is opgenomen op de kinderafdeling, zullen dankzij de mobiele keuken spoedig samen kunnen eten op de afdeling.

Een jaar lang doneerde IKEA voor elk verkocht kindermenu in zijn restaurant in de vestiging Barendrecht één euro aan twee goede doelen: de kinderafdeling in Dordrecht en het Familiehuis van Daniel den Hoed in Rotterdam. Nu de actie ten einde is, blijkt maar liefst 36.000 euro te zijn opgehaald.

Gedeeld door twee is dat 18.000 euro: ruim voldoende om de gewenste mobiele keuken aan te schaffen, vertelt Betty Korzilius, afdelingshoofd van de keuken in het ASz. Zij bedacht het idee en Ikea bleek bereid het te helpen verwezenlijken. Het bedrijf heeft het ziekenhuis al eerder geholpen met onder meer de inrichting van de familiekamer op de kinderafdeling. “Wij vinden kinderen de belangrijkste mensen die er zijn”, aldus Marlies Davids van Ikea. “Met het Albert Schweitzer ziekenhuis hebben we veel overeenkomsten, waaronder het geven om mensen en kinderen in het bijzonder.”

“Prachtig dat het gelukt is”, reageert Korzilius (links op de foto), die samen met collega Wanda Schouten (rechts) het bedrag alvast symbolisch in ontvangst ging nemen van Marlies Davids. “We houden zelfs nog wat over voor zitjes waaraan ouders met hun kinderen kunnen eten.”

Op de Dag van de Gastvrijheid (6 oktober) overhandigt Ikea in de hal op locatie Dordwijk in Dordrecht de cheque aan ziekenhuisdirecteur John Taks. Daarbij is ook een voorbeeld van de mobiele keuken te zien. Het Albert Schweitzer ziekenhuis spreekt zijn hartelijke dank uit aan Ikea en aan iedereen die afgelopen jaar een kindermenu gekocht heeft.
 

Deel dit bericht met je vrienden!