dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

PvdA dient samen met GroenLinks en SP motie in over opvang vluchtelingen in Dordrecht

12 september 2015 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - De PvdA dient op dinsdag 29 september a.s. in de gemeenteraad de motie in om de opvang van vluchtelingen in Dordrecht mogelijk te maken - medeondertekend door GroenLinks en SP.

Cor van Verk (PvdA):"Steeds meer mensen ontvluchten vanwege oorlog of politieke vervolging hun eigen land en zoeken in Europa een veilig heenkomen. 
In Nederland is er onvoldoende opvang is voor deze mensen.
De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie heeft een dringende oproep gedaan aan alle gemeenten om tijdelijke opvang te bieden voor deze groep asielzoekers.
De PvdA vindt dat ook de Gemeente Dordrecht haar maatschappelijke en humanitaire verantwoordelijkheid moet nemen bij de tijdelijke opvang van asielzoekers. 
We dragen het college op om te onderzoeken of er binnen de gemeente vastgoed beschikbaar is dat, in samenwerking met het COA, geschikt gemaakt kan worden voor de opvang van asielzoekers. En om in contact te treden met de andere Colleges in de Drechtsteden teneinde de mogelijkheden van opvang in dit gebied te vergroten.
De inzet van andere gemeenten heeft inmiddels aangetoond dat binnen beperkte tijd geschikte opvanglocaties gevonden kunnen worden".

Zie ook:

Lees meer over:

PvdA vluchtelingen sp GroenLinks
Deel dit bericht met je vrienden!