zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

1200 leerlingen van het Voortgezet Onderwijs gaan op Cultuursafari in Dordrecht

11 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / DRECHTSTEDEN - Van 22 t/m 24 september gaan 1200 leerlingen uit het voortgezet onderwijs uit Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Ridderkerk en Hardinxveld-Giessendam op Cultuursafari en maken kennis met culturele instellingen in Dordrecht. ToBe organiseert de Cultuursafari in samenwerking met Schouwburg Kunstmin, Poppodium Bibelot, De Bibliotheek AanZet, DordtYart, Dordrechts Museum en Cinema The Movies Dordrecht.

De Cultuursafari is voor leerlingen van het voortgezet onderwijs die het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) volgen. Dit zijn leerlingen van de internationale schakelklassen, de 3e klassen vmbo (basis, kader, theoretisch) en 4e en 5e klassen havo en vwo. Doel van de Cultuursafari is om de leerlingen kennis te laten maken met de culturele instellingen in Dordrecht en wat daar te doen is. De leerlingen ervaren kunst en cultuur door actief mee te doen en te kijken. De culturele instellingen werken met elkaar samen om een enerverend en uitnodigend programma samen te stellen. Kijk voor meer informatie op www.tobe.nl.

Het programma:

De Bibliotheek AanZet:     
Ontmoet jonge schrijvers tijdens een literaire talkshow.

Dordrechts Museum:     
Bling bling en money: neem deel aan de quiz over de waarde van kunst.

DordtYart:         
Ervaar kunst, wetenschap en techniek tijdens een inspirerende rondleiding.

ToBe cultuurcentrum:     
Sla je slag bij de Popschool Band Live en maak zelf popmuziek!

CinemaThe Movies Dordrecht:
Bekijk filmfragmenten en schrijf zelf een filmscenario in de bioscoop.

Poppodium Bibelot & Schouwburg Kunstmin:     
Laat je verrassen door de acts van Boiz Noiz en FunkISH in de Main Stage van het Energiehuis!

Deel dit bericht met je vrienden!