maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Schrijfavond Amnesty International in bibliotheek

8 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Amnesty International Dordrecht houdt op donderdag 10 september een schrijfavond in de Blauwe Kamer van de Stadsbibliotheek, Groenmarkt 153. Van 18.30 tot 20 uur kun je daar brieven schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan.

Ook op donderdag 9 oktober, 12 november en 10 december kan er worden geschreven. ,,We schrijven brieven voor personen van wie de mensenrechten worden geschonden”, vertelt Elma Biekmann van Amnesty Dordrecht. ,,Er zijn voorbeeldbrieven in het Engels, maar je kunt ook je eigen brief schrijven. De brieven gaan naar regeringen en ambassades, maar ook naar de mensen die onschuldig gevangen zitten.

Eén op de drie acties van Amnesty heeft een positief effect en niks doen helpt zeker niet. Dus: doe ook mee! Voorbeeldbrieven en schrijfgerei zijn aanwezig. Je kunt gewoon binnenlopen en meedoen,’’ zegt Biekmann.

Amnesty International, opgericht in 1961, streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens. Amnesty doet onderzoek en voert acties tegen ernstige schendingen van deze rechten.

Lees meer over:

amnesty mensenrechten
Deel dit bericht met je vrienden!