dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Landelijke conferentie 50+ Power druk bezocht

8 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Stichting 50+ Drechtsteden Werkt organiseerde een landelijke conferentie. Zelforganisaties voor 50+ werkzoekenden helpen elkaar aan een plaats op de arbeidsmarkt.

Donderdag 3 september vond in het Energiehuis te Dordrecht de druk bezochte conferentie 50+ Power plaats. Met bijna 200 bezoekers is de bijeenkomst nu al een groot succes. Uit het hele land waren zelforganisaties, uitvoerende instanties, sociaal ondernemers en politici aanwezig. De conferentie ging van start met een helder overzicht van actuele cijfers, aantallen en toekomstprognoses over de arbeidsmarkt voor 50+ers tussen nu en 2040.

Tussen de Dordtse wethouder werkgelegenheid Bert van de Burgt en Stichting 50+ Drechtsteden Werkt voorzitter Riet Duykers ontspon een beleidsdiscussie “de helft van de beroepsbevolking is over 4 jaar 50 jaar en ouder, kun je de helft van de beroepsbevolking met goed fatsoen een doelgroep noemen?”

Regiodirecteur UWV Drechtsteden benadrukte het belang van samenwerking tussen zelforganisaties die dicht bij de werkzoekenden staan en uitvoeringsinstanties zoals UWV. Vooral in de eerste drie maanden na ontslag  en na 7 maanden zouden zelforganisaties een aanvullende rol kunnen spelen.

Hoogtepunt van de bijeenkomst was de ondertekening van het Manifest 50+ Power door een landelijke groep van ondernemende werkzoekenden. Voordat het zover was, gingen overheid en zelforganisaties met elkaar en het publiek in gesprek onder leiding van Lars Sørensen  in de stijl van DWDD. Sociale initiatieven als Oudstanding in de persoon van Margot Ros en JobRotary's Wim Gerards schotelden het werkzoekend publiek tips en tricks voor om persoonlijk en doelgericht te zoeken naar werk. Drie ervaringsdeskundigen brachten een persoonlijk verhaal: “Geloof in je eigen kracht”

Speciale aandacht ging uit naar het voorbeeldproject ADA; Arbeidsfit Door Adoptie. Taco Kuiper, wethouder Zoetermeer en bedenker van de methode lichtte toe waarom deze aanpak wel werkt.

Jos Verhoeven, directeur Start Foundation sloot de conferentie af met een krachtige oproep aan de aanwezigen om  waardevolle initiatieven als het vandaag opgerichte landelijk platform van 50+ zelforganisaties, waar maar mogelijk, moreel en financieel tegemoet te komen.

Lees meer over:

conferentie manifest 50plus
Deel dit bericht met je vrienden!