zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Predicaat ‘Seniorvriendelijk’ voor ASz locatie Dordwijk

7 september 2015

DORDRECHT - De zorg in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk is uitstekend ingericht op oudere patiënten. Dat blijkt uit het feit dat het ziekenhuis ook dit jaar weer het predicaat ‘Seniorvriendelijk Ziekenhuis’ heeft behaald. Dit keurmerk wordt uitgereikt door de samenwerkende ouderenorganisaties Unie KBO, PCOB, NOOM en NVOG, die het samen met hun achterban hebben ontwikkeld.
 
55 van de 120 ziekenhuislocaties in Nederland kregen het keurmerk. Bij het toekennen wordt onder meer gekeken naar de aanwezigheid van een vast team met geriatrische expertise, de screening van ouderen op risicofactoren voor functieverlies, goede borging van zorg na ontslag, beleid voor begeleiding in de laatste levensfase, gastvrijheid en toegankelijkheid.

Onderdeel van de beoordeling was de komst van een groep senioren naar het ziekenhuis. Zij zijn speciaal opgeleid tot ‘senior scout’ en bezoeken alle ziekenhuizen om de fysieke omgeving te beoordelen.

Meer informatie over het keurmerk is te vinden op www.seniorvriendelijkziekenhuis.nl. Op die website staat ook een keuzewijzer waar (toekomstige) patiënten de uitkomsten kunnen vergelijken.

Lees meer over:

senioren asz vriendelijk
Deel dit bericht met je vrienden!