zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Start leesgroep filosofie in Dordrecht

7 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - In samenwerking met boekhandel  Vos & Van der Leer organiseert Stichting Senia op zaterdag 26 september  om 10:00 uur een informatiebijeenkomst  voor mensen  die belangstelling hebben voor een leesgroep filosofie. De informatiebijeenkomst vindt plaats  bij Boekhandel  Vos& Van der Leer  op de Voorstraat in Dordrecht en is bedoeld voor belangstellenden uit de regio. De toegang is gratis en vrijblijvend.

Veel mensen willen zich verdiepen in filosofie en de achtergrond van maatschappelijke kwesties. Een manier om dat te doen is via leesgroepen.  Leesgroepen van Senia maken een keuze uit een boekenlijst, en bespreken elke 5 à 6 weken een boek aan de hand van door deskundigen opgestelde discussievragen. Door  deze vragenlijst is een boeiend gesprek gegarandeerd zonder dat de discussie verzandt.  De discussievragen, ook wel leeswijzers genoemd, vervangen een vaste docent of gespreksleider. De boekenlijst is in te zien op de website van Senia, www.senia.nl/filosofie  

De boeken schaft u zelf aan ofwel lenen van de bibliotheek. Bij de oprichting van deze groepen probeert Senia enerzijds groepen te vormen waar de nadruk ligt op het bespreken van (eigen) levensvragen, en andere groepen waarin de theorie van de filosofie meer centraal staat.

De kosten voor deelname aan een leesgroep van Senia zijn  éénmalig een inschrijfgeld van 5,00 euro en daarna 32,50 euro per persoon per jaar. (Zie ook www.senia.nl ) U ontvangt daarvoor de zeven leeswijzers van de door de groep gekozen boeken.

Lees meer over:

informatie Voorstraat filosofie
Deel dit bericht met je vrienden!