maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Startersbeurs Drechtsteden voortgezet en Meesterbeurs van start

4 september 2015

DORDRECHT / DRECHTSTEDEN - De Sociale Dienst Drechtsteden zet zich in om mensen met een bijstandsuitkering naar werk te begeleiden. Maar ook om te voorkomen dat mensen afhankelijk van de bijstand worden. Op dit moment zijn het vooral jongeren en ouderen die het extra moeilijk hebben bij het vinden van een baan. Voor deze groepen worden daarom de regelingen Startersbeurs en Meesterbeurs ingezet. Startersbeurs Drechtsteden is in 2013 van start gegaan en in 2015 waren alle aangeboden beurzen vergeven. Nu blijkt dat meer dan de helft van de deelnemers een baan heeft gevonden, worden er opnieuw beurzen beschikbaar gesteld. De Meesterbeurs is een nieuwe regeling in de Drechtsteden. Vanaf 1 oktober 2015 zijn er 50 Startersbeurzen en 50 Meesterbeurzen beschikbaar.

Werkervaring voor jongeren
De Startersbeurs Drechtsteden is bestemd voor jongeren van 18 tot 27 jaar, die geen werk kunnen vinden en minimaal een MBO2-, HAVO- of VWO-diploma of een afgeronde HBO- of WO-opleiding hebben. Zowel jongeren met als zonder een bijstandsuitkering komen in aanmerking. Met de Startersbeurs kunnen zij gedurende zes maanden werkervaring opdoen bij een bedrijf naar keuze. Hierdoor ontwikkelen zij competenties en vaardigheden, die hun kansen op werk vergroten. Zij ontvangen een maandelijkse vergoeding van de werkgever van € 500,- per maand en een opleidingsbudget van maximaal € 600,- aan het einde van het traject.

Kans om competenties te tonen
De Meesterbeurs is bestemd voor werkzoekenden van 50 jaar of ouder, die afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering, een IOAW of IOAZ uitkering. Voor oudere werkzoekenden is het vaak lastig om werk te vinden, omdat zij bijvoorbeeld niet over de gevraagde diploma's beschikken. Of zij hebben zich gespecialiseerd in een sector waarin op het moment weinig werk is. Met de Meesterbeurs kunnen zij zes maanden aan de slag bij een werkgever naar keuze. Het geeft hen de kans om hun kwaliteiten en vaardigheden te laten zien, en om nieuwe werkervaring op te doen. De deelnemer behoudt gedurende het traject de uitkering en ontvangt daarbovenop na afloop een eenmalige vergoeding van maximaal € 900,- van de werkgever.

Aantrekkelijk voor werkgevers
De Startersbeurs en Meesterbeurs zijn ook interessante regelingen voor werkgevers. Zij krijgen de mogelijkheid om ambitieuze jongeren en ervaren ouderen te betrekken bij hun organisatie tegen minimale kosten. Ook krijgen werkgevers de ruimte om extra bedrijfsactiviteiten te ontwikkelen, zonder verplichte baangarantie en met minimale administratieve belasting. Bij beide beurzen staan het leeraspect en het opdoen van werkervaring voorop.

Vacatures en inschrijven
Meer informatie over de Startersbeurs Drechtsteden vindt u op www.startersbeurs.nu/drechtsteden. De website van de Meesterbeurs Drechtsteden is  www.meesterbeurs.nu/drechtsteden. Werkgevers kunnen per direct vacatures plaatsen. Deelnemers kunnen zich vanaf 1 oktober 2015 inschrijven, als de beurzen beschikbaar zijn. U kunt voor informatie over de Startersbeurs en Meesterbeurs ook bellen naar 0900-4600000 (4,5 cent per gesprek en 10 cent per minuut, plus de gebruikelijke belkosten) op maandag t/m donderdag tussen 8.30-12.30 uur en 13.00-16.30 uur, en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Of stuur een email naar info@startersbeurs.nu of info@meesterbeurs.nu.

Deel dit bericht met je vrienden!