maandag 26 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Dordtse kinderen genieten van natuur met Groen doet goed

4 september 2015 (door Eva Baars)

DORDRECHT - Dinsdag 8 september vindt de derde feestelijke kick-off plaats van het programma Groen doet goed. Dordtse basisschoolleerlingen krijgen die dag een voorproefje van het actieve en educatieve programma dat voor Dordtse kinderen in de Biesbosch georganiseerd wordt. Het met plezier beleven van de natuur staat hierbij centraal.

De zomer nadert haar einde, de blaadjes aan de bomen kleuren langzaam in allerlei prachtige kleuren en paddenstoelen steken hun kopjes op. Het wordt herfst en dus tijd om lekker naar buiten te gaan en de natuur te ontdekken. Groen doet goed laat Dordtse basisschoolleerlingen zien wat je allemaal kunt doen in het groen. Dinsdag 8 september gaat het derde deel van het activiteitenprogramma van Groen doet goed met een feestelijke kick-off bij Duurzaamheidscentrum Weizigt officieel van start. Dick Verheijen, directeur Nationaal Park de Biesbosch, zal de middag openen en daarmee het startschot geven voor een herfst vol spannende, leerzame, creatieve en sportieve activiteiten in de Biesbosch.

Jij springt toch ook op groen?

Komend najaar krijgen verschillende Dordtse basisscholen de kans om samen met hun leerlingen deel te nemen aan Groen doet goed. In de herfstvakantie organiseert Groen doet goed op woensdag 21 oktober nog een speciale gratis Familiedag waarvoor iedereen, jong én oud, van harte uitgenodigd is. Meld je snel aan voor een van de twee spannende activiteiten!

Groen doet goed is een provinciaal programma waaraan tien Zuid-Hollandse gemeenten deelnemen. Voor Groen doet goed Dordrecht geeft Duurzaamheidscentrum Weizigt als projectleider samen met Dienst Gezondheid & Jeugd, Doe ff Gezond, Nationaal Park de Biesbosch, Sportbedrijf Dordrecht, StayOkay Dordrecht, Stichting Hattrick en IVN Dordrecht invulling aan het programma. Voor alle informatie over het programma en de verschillende activiteiten, kijk je op www.weizigt.nl/groen-doet-goed.

Deel dit bericht met je vrienden!