woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Bestuur Jongeren Op Gezond Gewicht op bezoek bij Doe ff Gezond

4 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het bestuur van Stichting Jongeren Op Gezond Gewicht bracht op donderdag 3 september een werkbezoek aan JOGG-gemeente Dordrecht. Zij kregen een kijkje in de keuken van de lokale JOGG-aanpak Doe ff Gezond en hoorden meer over reeds behaalde resultaten. Tijdens dit bezoek werd ook de pledge Alles is Gezondheid… van het Nationaal Programma Preventie ondertekend namens alle partners van Jongeren Op Gezond Gewicht.

Alles is gezondheid…
Met de ondertekening van de pledge verbindt Jongeren Op Gezond Gewicht zich aan de doelen van Alles is gezondheid… en wordt de belofte gedaan om gerichte en concrete activiteiten uit te voeren. De ondertekening vond plaats in JOGG-gemeente Dordrecht. De gemeente werkt sinds 2012 volgens de JOGG-aanpak met hun lokale programma Doe ff Gezond, een samenwerking van Dienst Gezondheid & Jeugd en Sportbedrijf Dordrecht, namens de gemeente.

Doe ff Gezond
Doe ff Gezond is de spin in het web tussen jongeren, ouders, gezondheidsprofessionals, scholen, sportverenigingen en bedrijven. De effecten van de JOGG-aanpak worden goed in de gaten gehouden. Uit fittesten blijkt dat het overgewicht onder kinderen in Dordrecht-West sinds 2011 met ruim 20% is gedaald.

Rinette Reynvaan nieuw bestuurslid
Rinette Reynvaan, wethouder Sport en Dordrecht-West en bestuurlijk trekker van het Dordtse programma Doe ff Gezond, is toegetreden tot het landelijk bestuur van Jongeren Op Gezond Gewicht. De goede resultaten van Doe ff Gezond en de enthousiaste betrokkenheid van de wethouder hebben er toe geleid dat zij is gevraagd plaats te nemen in het bestuur. In haar rol als bestuurder vertegenwoordigt zij de gemeenten.

Vooruitgang door verbinding
Paul Rosenmöller, voorzitter Jongeren Op Gezond Gewicht: "Wij zijn heel blij met wethouder Reynvaan als nieuw bestuurslid. De gemeente Dordrecht laat zien dat wanneer alle partijen zich verbinden je concrete vooruitgang kan boeken.  Meer kinderen op gezond gewicht, betekent meer kinderen met een gezonde toekomst".

Lees meer over:

wethouder jeugd gezond gewicht
Deel dit bericht met je vrienden!