zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Snelschaakkampioenschap 8 september bij Willige Dame als vorm van kennismaking

1 september 2015

De schaakclub staat in een traditie vanaf 1983. Vanaf 1987 is poffertjessalon VISSER de speelzaal. Schaken in een bijzondere omgeving dus:

DORDRECHT – Schaakclub de Willige Dame begint op dinsdag 8 september het nieuwe seizoen met een open-snelschaaktoernooi om de clubtitel.  ,,We willen zo ook niet-leden eens laten kennis maken met schaken in een bijzondere sfeer in poffertjessalon Visser aan de Groenmarkt”, aldus voorzitter Cor Paans.  Zijn vereniging, die al bijna 33 jaar bestaat, staat open voor schakers van alle niveaus.  Het eerste team speelt wederom n de hoogste klasse van het district, maar er zijn nog twee externe teams in lagere klassen.

Het gaat zeker niet alleen om de top.  ,,Het onderling contact vinden we juist belangrijk. De schaaksport is volgens de Willige Dame formule dan ook altijd een competitie in één groep, zodat alle leden elkaar ook eens achter het schaakbord kunnen ontmoeten. Dat is de kruk waar onze vereniging op drijft. Op dinsdag 15 september begint weer dat 67ste kampioenschap met Joop de Jong ditmaal als titelverdediger”, aldus de voorzitter.  De titelverdediger zal op 8 september ook worden gehuldigd net als de nummers twee en drie van de competitie: kees van ’t Hoff en Hans Berrevoets.

Het snelschaaktoernooi op dinsdag 8 september begint daarna rond kwart over acht en staat ook open voor mensen, die gewoon een keertje willen meedoen.  Om huisschakers te stimuleren is er speciaal voor de beginners een eigen groep.

De Willige Dame gaat het nieuwe seizoen ook met een nieuw bestuur is. Willem Platje is secretaris en hij informeert graag schaakliefhebbers over de mogelijkheden bij de Willige Dame.

Daarvoor is het adres: Acaciastraat 33, 3319 VA Dordrecht, Tel: 078 – 6215797.

De Willige dame presenteert zich ook op internet via de site van Tom van Bokhoven: www.tomsschaakboeken.nl

Deel dit bericht met je vrienden!