Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Stichting Bijzondere Concerten neemt op gepaste manier afscheid van aftredende bestuursleden

31 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De Stichting Bijzondere Concerten organiseerde haar eerste herdenkingsconcert op 4 mei 1973. Alle jaren, tot nu toe, maakte de Stichting zich sterk om het publiek in Dordrecht en omstreken te laten genieten van mooie concerten. Zo zorgde de Stichting dat bv. alle Dordtse componisten geëerd werden door daar een concert aan te wijden.

Deze concerten werden vaak in de Kunstkerk gegeven. Ook andere Dordrechtse kunstenaars werden tijdens concerten herdacht. Alle koren van Dordrecht en de regio werden beurtelings uitgenodigd om met passende muziek op te treden voor het publiek. De Herdenkingsconcerten op 4 en 5 mei zijn een onmisbare traditie geworden en werden en worden goed bezocht zodat daardoor de betrokkenheid van koren en bezoekers duidelijk is.

Enkele vrijwilligers die zich meer dan 40 jaar hebben ingezet, hebben nu afscheid genomen van het bestuur van de Stichting Bijzondere Concerten. Gezien de gevorderde leeftijd van deze bestuursleden en het vele werk dat het organiseren van concerten met zich meebrengt hebben ze er nu een punt achter gezet.

De aftredende bestuursleden hebben hun kennis en ervaring overgebracht aan het huidige bestuur zodat de Stichting hun "werk" kan voortzetten.

Het Dordtse Publiek zal het zonder de vertrouwde gezichten moeten stellen van: Ton Weiss, Ben Blankestein en Adrie Verweij.
Jan Wiersma blijft als adviseur verbonden aan de Stichting.

Tijdens een informeel diner is op gepaste wijze afscheid genomen van deze leden die vier decennia lang belangeloos zorgden dat er in Dordrecht prachtige muziek klonk.

Lees meer over:

concerten kunstkerk sbc
Deel dit bericht met je vrienden!