Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Vrijwilligershuis Drechtsteden signaleert een nijpend tekort aan bestuursleden

28 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / DRECHTSTEDEN – Het Vrijwilligershuis Drechtsteden signaleert een nijpend tekort aan bestuursleden. Zij ontvangt steeds vaker noodkreten van vrijwilligersorganisaties die niet meer weten waar zij nieuwe bestuursleden vandaan moeten toveren.

Voor het goede doel
In de Vacaturebank van het Vrijwilligershuis staan de meest uiteenlopende vacatures, ook voor bestuursleden. Zeker vanuit een bestuursfunctie kunnen mensen vrijwillig een bijdrage leveren aan de meest uiteenlopende vrijwilligersorganisaties, die allen geheel verschillende doelstellingen hebben. Houdt u van sport? Wilt u een school in Afrika helpen bouwen? Kinderen voorlezen? Het Rode Kruis helpen besturen of liever de ziekenomroep RANO? U kunt ook praktisch aan de slag als Fondswerver voor de ‘Vrienden van …’ een verpleeghuis, een museum?

Ook initiatieven die vakanties voor kinderen organiseren, zitten te springen om hulp. Zo heeft de Stichting Europa Kinderhulp op dit moment een vacature voor een bestuurslid PR&Communicatie.

Idealisten die het klimaat een goed hart toedragen, kunnen zich melden bij de Stichting Drechtse Stromen. Zij vragen een penningmeester. En als u een alternatief zorgproject wilt helpen oprichten, kunt u terecht bij de Wijzelf Zorgcoöperatie Drechtstreken (i.o). Deze behartigt de belangen van de leden (zorgvragers) door betrouwbare zorgaanbieders te werven om o.a. huishoudelijke hulp te gaan bieden. Zij vragen drie tot vijf betrokken en kundige mensen die samen het eerste bestuur willen vormen.  

Aanmelden
De vacatures staan op de website www vrijwilligershuisdrechtsteden.nl/vacatures van het Vrijwilligershuis, Spuiweg 93 in Dordrecht. Voor meer informatie kan men het Vrijwilligershuis bellen op telefoonnummer 078 2000223.

Deel dit bericht met je vrienden!