Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Gratis Trainingen voor vrijwilligers in Zorg en Welzijn

28 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - In september 2015 kunnen vrijwilligers, werkzaam in de sector Zorg en Welzijn, gratis speciaal voor hen opgezette trainingen volgen via Vrijwilligershuis Drechtsteden. Deze trainingen worden door diverse organisaties in Dordrecht en Zwijndrecht aangeboden om (potentiële) vrijwilligers te ondersteunen in hun werk.

Trainingen
Edwin Herks van de Stichting Mentorschap geeft de trainingen afstand & nabijheid, faalangst & stress en introductie in het mentorschap. Meer informatie over deze stichting staat op www mentorschapmiddennederland.nl

De driedelige training geweldloos communiceren wordt gegeven door Willemien Luytjes en Hermine Dekkers, namens MEE Drechtsteden. Deze is bestemd voor vrijwilligers die in hun werk te maken hebben met gewelddadige taal en daar graag anders mee om willen gaan.

De Workshop autisme wordt gegeven door Monique Deugd van MEE Drechtsteden voor iedere vrijwilliger die wil weten wat autisme is, hoe dit herkend kan worden en hoe u het beste kunt communiceren met mensen met autisme.

De Workshop beschermmaatregelen: beschermingsbewind, curatele en mentorschap wordt gegeven door Sandra van de Merwe van MEE Drechtsteden voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor kwetsbare burgers.

Zorgorganisatie Swinhove Groep in Zwijndrecht organiseert de training communicatie & assertiviteit (trainer Safka Riet) en signaleren van eenzaamheid  (trainer Lianne van de Plas).

Aanmelden
Meer informatie over deze trainingen staat op de website www vrijwilligershuisdrechtsteden.nl onder het tabblad Academie. Hier dient men zich ook in te schrijven, want voor iedere training geldt een maximum (en een minimum) aantal deelnemers. Er kan ook gebeld worden naar telefoonnummer 078 2000223.

Lees meer over:

vrijwilligers cursussen sskw
Deel dit bericht met je vrienden!