Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

De Wielerronde van Dordrecht zet vol in op vernieuwing

27 augustus 2015

DORDRECHT - Het oudste criterium van Nederland, de Wielerronde van Dordrecht, is dit jaar toe aan haar 77e editie. Om de bezoekers van dit evenement een unieke ervaring te geven heeft het comité dit jaar vol ingezet op beleving.

De Wielerronde van Dordrecht zal voor de eerste keer ooit op een groot TV scherm aan het Damplein te volgen zijn. Langs het hele parcours en op de motor zijn er cameramensen die de wedstrijd in beeld brengen zodat de bezoeker geen minuut van al het spektakel hoeft te missen. "Aanvallen in het peloton, samenwerkingen die gesmeed worden in de kopgroep en het ploegenspel van DRC de Mol, we kunnen alles dit jaar volgen. Dat is iets waar wij trots op zijn! "

Naast de reguliere wedstrijden is er een splinternieuw onderdeel aan het programma toegevoegd. Dit jaar zal er namelijk een Fixed Gear Cup verreden worden. Deze wedstrijd wordt gereden op racefietsen met maar één versnelling en zonder remmen. "Dit jaar doen we er alles aan om een geweldige beleving neer te zetten. Ik denk dat wij hierin zullen slagen door de combinatie van het TV-scherm, de wielerwedstrijden, de Fixed Gear Cup en de DJ die er met zijn muziek voor zal zorgen dat we Dubbeldam op zijn kop zetten!", aldus het comité.

Naast de vele vernieuwingen presenteert Dordrecht de helden van welleer. Johan Museeuw, de leeuw van Vlaanderen en wereldkampioen in 1996 zal dit jaar in zijn regenboogtrui aan de start staan in Dordrecht. Hij zal het in het Derny Omnium moeten opnemen tegen o.a Steven Rooks, Bart Voskamp en Kenny van Hummel achter de ronkende motoren van de derny's.

Ook is er met de jaarlijkse Rabo Dikke Banden Race wederom aandacht voor de sportieve jeugd. Basisschoolleerlingen kunnen tussen het Dordtse publiek in verschillende leeftijdscategorieën strijden om de zege.

Randactiviteiten
Naast het sportieve element is er in Dubbeldam ook aandacht voor overig entertainment. De Wielerronde van Dordrecht en de Winkeliersvereniging Dubbeldam hebben dit jaar de handen ineen geslagen. "Met vele gezellig ingerichte pagode tenten, talrijke attracties en muziekoptredens is er genoeg te doen ", aldus het comité. Genoeg redenen om naar Dordrecht af te reizen op deze nazomerse zaterdag.

 

Deel dit bericht met je vrienden!