Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Bloedafname Amstelwijck gaat in de middag dicht

27 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De afdeling bloedafname op de locatie Amstelwijck van het Albert Schweitzer ziekenhuis is vanaf 1 september na 13.00 uur gesloten.

De middagopenstelling verdwijnt, omdat het aantal patiënten op deze afdeling sterk is gedaald. Dat is het gevolg van de verhuizing van steeds meer poliklinieken naar de andere ziekenhuislocaties. Voortaan is de bloedafname op locatie Amstelwijck open op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 13.00 uur.

De locatie Amstelwijck (voorheen Refaja) gaat helemaal dicht, zodra de laatste poliklinieken zijn verplaatst. Dat is vermoedelijk in 2017 het geval. “De daling in het aantal patiënten in de middag was inmiddels zo fors, dat we ons personeel liever op onze andere priklocaties inzetten zodat patiënten daar sneller aan de beurt zijn”, laat afdelingshoofd Willeke van Breugel weten. “Wij hopen dat onze patiënten begrip hebben voor deze keuze. Er zijn in Dordrecht diverse alternatieven, ook op zaterdagochtend en ook buiten het ziekenhuis.”

Een compleet overzicht van alle 50 prikposten in de regio Zuid-Holland Zuid met de openingstijden is te vinden op de website van Result Laboratorium, de klinisch-chemische dienstverlener voor de regio: www.resultlaboratorium.nl/priklocaties

Lees meer over:

asz amstelwijck prikpost
Deel dit bericht met je vrienden!