Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Bijzonder combinatieteam dames VV Papendrecht nog niet ingespeeld

25 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op zaterdag 22 augustus stonden een groot aantal voormalige leden van SC OMC voor het eerst en een beetje onwennig in het veld, voor hun de eerste officiële wedstrijd voor hun nieuwe club VV Papendrecht, die ze helaas tegen IFC Vr1 verloren met 3 - 0.

Wat was hier aan de hand? De dames van VV Papendrecht traden voor het eerst aan in de nieuwe samenstelling, en zeker nog niet compleet, tegen een tegenstander die voor de competitie in een hogere klasse uitkomt, maar hoe kwamen deze OMC dames nu bij VV Papendrecht terecht?.

In de eerste maanden van dit jaar stapten een groot aantal dames van het eerste team van OMC over naar andere clubs. De rest van de OMC dames uit dit team had daarmee een groot probleem: te weinig dames in de selectie...

Nieuwe speelsters konden niet gevonden worden. Wat kon de oplossing voor dit team worden?

Een maandje terug legden enkele speelsters contact met VV Papendrecht, en toen ging het snel. De samenwerking werd snel beklonken. De selectie en hun trainer Pieter Bernaards stapten over naar VV Papendrecht, en dit op deze bijzondere manier samengestelde team speelt vanaf afgelopen weekend in de beker en de competitie.

Het was voor voormalig OMC Dordrecht trainer/coach Pieter Bernaards bij zijn eerste officiële optreden bij de rood-zwarten en ook nog eens met een team waarvan hij de helft nog maar net kent, best een moeilijke situatie. Dit gold natuurlijk ook voor de dames die voor het eerst met elkaar op de groene mat stonden. Het was nieuw, zwaar en warm, erg warm.

Het team van VV Papendrecht aangevuld met een groot aantal speelsters van OMC uit Dordrecht was nog niet echt ingespeeld.

Ondanks dit alles kan gezegd worden dat het een nuttige en leerzame wedstrijd was, met zeker kansen voor VV Papendrecht. Uiteindelijk bleek de thuisploeg net iets te sterk, uitslag: 3-0.

Deel dit bericht met je vrienden!