Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Groots Internationaal IJshockey toernooi in Dordrecht: Island Cup Games

25 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - In het weekend van 4, 5 en 6 september organiseert Black Sheep weer een geweldig internationaal ijshockey toernooi, Island Cup Games, op de sportboulevard te Dordrecht. Het is de 5e editie en de organisatie pakt aardig uit. Er strijden dit jaar 14 teams, in totaal maar liefst 200 mannen en enkele vrouwen, om de Island Cup. We starten vrijdag ochtend om 9:00 met de eerste wedstrijd en eindigen zondag om 17:00 met de prijsuitreiking.

Gratis toegang voor iedereen. En ouders met kinderen kunnen zich ook vermaken met de speciale kinderhoek met o.a. een springkussen. Maar het gaat natuurlijk om het kijken van een hele leuke pot ijshockey. En mocht je niets van ijshockey weten, spreek dan gerust iemand van de organisatie aan, die legt je graag de regels uit. We hebben namelijk allemaal het ijshockey virus in ons bloed.

De teams komen uit: Noorwegen, Finland, Slowakije, België, Amerika (gestationeerd in Duitsland), Rusland, Frankrijk en natuurlijk Nederland. De Amerikanen hebben het toernooi al 2 jaar op rij gewonnen, en als ze dit jaar weer winnen, mogen zij de eerste Island Cup ook echt mee naar huis nemen. Daar gaan ze ook vol voor met wederom een sterk team. Het zal een hele leuke internationale strijd worden.

Meer dan ijshockey!
De spelers worden het hele weekend door verwend, van eten bij Merz en BBQ’en bij het Postillion Hotels (onze vaste sponsor) tot aan diverse muzikale omlijstingen zoals een bezoek aan Merztival, een eigen DJ, een optreden van de Caribbean Energy Brass en 't Satte Erremenieke en zoals elk jaar komen dames van het Red Bull promotie team hen vermaken. Tussen de wedstrijden door is er uiteraard ook ruimte om het mooie historische Dordrecht te bezoeken, wat veel van de teams ook echt op de agenda hebben gezet door bijvoorbeeld hun reisschema erop aan te passen. Zo promoten wij bijvoorbeeld een tochtje door de Dordtse wateren met Imbarcazione Barone, 2 ijshockeyende vrienden van Black Sheep.
Daarnaast kunnen de spelers zich lekker laten masseren door 4 fantastische fysiotherapeuten van MedPlus en Profundum Instituut.
Het goede doel

Zoals elk jaar steunen we een goed doel. Net als vorig jaar is dat nu ook weer Stichting No Guts No Glory. De stichting zamelt geld in voor behandelingen tegen kanker die nog niet vergoed worden door zorgverzekeraars. Niet door zielige verhalen te vertellen, maar door het leven te vieren met als motto: no guts no glory! Zij bieden financiële en morele steun aan kankerpatiënten en gebruiken (social) media om aandacht te vragen voor het probleem. Zij vinden namelijk dat geld geen reden mag zijn om iemand een kans op extra behandelingen te ontnemen.

Http://islandcupgames.com
islandcupgames@gmail.com

Klik hier voor het wedstrijd schema: http://islandcupgames.com/schedule_2015.html
Klik hier voor ons Facebook event: https://www.facebook.com/events/737333519697610/

Klik hier voor onze Youtube kanalen:
http://www.youtube.com/user/IslandCupGames  en
http://www.youtube.com/channel/UCpDyVQfwH0I8eG9_9axYDGw

Lees meer over:

toernooi ijshockey island cup
Deel dit bericht met je vrienden!