Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse auteur Wil Boesten praat over zijn nieuwe roman in Rotterdamse Donner

21 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De Dordtse auteur Wil Boesten praat over zijn nieuwe roman GROND met collega Marcel Möring en luisteren naar fijne jazzoptredens van o.a. Jan-Laurens Hartong (Nueva Manteca) met zijn trio en trompettist Teus Nobel.

Deze middag staat in het teken van Literatuur en Jazz. Tussen 12.30 en 13.30 uur treedt Jan Hartong met Trio Alliance op. Het nieuwe Trio Alliance - bestaande uit pianist en bandleider Jan Hartong, contrabassist Frans van Geest en drummer Willem Romers - is geen gewoon pianotrio. De grote ‘pan-American’ reikwijdte van het repertoire en de inbreng van muzikanten van drie generaties, elk met zijn eigen achtergrond, maakt dit tot een hip, spannend en innovatief Jazz Trio.

Vanaf 14.00 uur wordt schrijver Wil Boesten geïnterviewd door Marcel Möring over zijn nieuwe roman ‘Grond’. Het boek gaat over jazztrompettist Lucas Lels die strandt op het vliegveld van New York en daar bezocht wordt door oude en nieuwe demonen. Voor een dieper begrip van de jazz, die voor het verhaal zowel als voor de verhaalstructuur belangrijk is, mocht Wil Boesten meelopen met jazztrompettist Teus Nobel.

Zo ontstond een bijzondere samenwerking: de muzikant werd niet alleen een belangrijke bron van informatie, maar ook van inspiratie. Met muziek, quotes en kleine taferelen kon de auteur de roman in letterlijke zin muzikaler en swingender maken. De samenwerking tussen schrijver en muzikant krijgt tijdens de middag in Donner gestalte op het podium: trompettist Teus Nobel speelt samen met pianist Alexander van Popta de muziek die in de roman ‘Grond’ een rol speelt. Zo wordt het wel een heel levendig interview.

Lees meer over:

boek auteur middag
Deel dit bericht met je vrienden!