Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Tips om diefstal tegen te gaan

20 augustus 2015 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - De politie Dordrecht is op zoek naar de eigenaren van 200 sieraden die buit zijn gemaakt bij een reeks inbraken eerder dit jaar. Op 19 mei werden namelijk drie mannen op heterdaad betrapt bij een inbraak in het Brabantse Dinteloord. De dieven hebben vooral veel dure horloges, oorbellen en kettingen meegenomen. Op de website van de politie kunt u de foto's van de gevonden sieraden terugvinden. Om diefstal in de toekomst te voorkomen, heeft dordrecht.net een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Deuren en ramen

Deuren en ramen zijn erg inbraakgevoelig. Wanneer u niet thuis bent, kunt u dan ook het beste alle ramen en deuren gesloten houden. Laat nooit sleutels aan de binnenkant van de deur zitten en laat uw rolluiken nooit voor een langere tijd naar beneden. Dit zorgt ervoor dat dieven denken dat u niet thuis bent. Verder kunt u qua beveiliging het beste kiezen voor deurschilden die van binnenuit vastgeschroefd zijn. Kies voor een cilinderslot en zorg ervoor dat u veiligheidsstrips in elke kier langs het kozijn aanbrengt. Breng ook dievenklauwen in het raam aan.

Waardevolle spullen

Berg kleine waardevolle spullen als horloges, oorbellen en kettingen niet op in de badkamer of slaapkamer. Dit is de eerste plek waar een inbreker zal zoeken. Wel kunt u eventueel een kluis aanschaffen en deze in de badkamer of slaapkamer plaatsen. Zorg ervoor dat u een inventarisatie hebt van uw waardevolle spullen. Dat wil zeggen: maak foto's van uw spullen of zorg er op een andere manier voor dat uw spullen bij een eventuele diefstal herkenbaar zijn. Label uw sleutels niet met uw huisadres en veranker uw laptop eventueel met een staalkabel. Meer informatie over het opbergen van uw waardevolle spullen kunt u verkrijgen bij de politie, bijvoorbeeld tijdens een voorlichting over fietsdiefstal.

Bij de aanschaf van sieraden

Tot slot: als ze maar graag genoeg willen, kunnen dieven altijd binnenkomen. Uiteraard kunt u het de dieven wel zo moeilijk mogelijk maken door bovenstaande tips in het oog te houden. Naast de beveiliging van uw eigen huis, is het tevens belangrijk om bij de aanschaf van sieraden zeker te zijn van een veilige aankoop. U wilt immers geen gestolen sieraden in huis halen. Doe om die reden enkel aankopen bij betrouwbare websites. Vaak kunt u deze herkennen aan een speciale veiligheidsprocedure. Zo heeft men op Chrono24 bijvoorbeeld een Trusted Checkout, een procedure die ervoor zorgt dat het bestellen zo eenvoudig en veilig mogelijk wordt gemaakt.

Lees meer over:

diefstal
Deel dit bericht met je vrienden!