Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Filmnieuws van The Movies

19 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Irrational Man, de nieuwe tragikomedie van Woody Allen, gaat deze week in première na een drukke preview in de openlucht. Lichtvoetige depressie en filosofie kleuren deze film, maar de hoofdrol is er voor het toeval. Allen's levensopvatting is nu eenmaal dat toeval en willekeur de loop van het menselijk leven bepaalt, hoe we ons best ook doen om er iets van te maken. Dat treft ook de wat verlopen filosofieprofessor Abe Lucas en Jill, de studente die met hem een affaire begint.  

De tweede première is Pixels 3D. Een actiekomedie waarin buitenaardse wezens, vermomd als old-school videogame figuren, de aarde aanvallen. De kwaliteiten van de overjarige  Pac Man kampioen Sam Brenner zijn nodig om de dreiging te weerstaan.  

De laatste Film in de Tuin op 21/8 is bijzonder. Ouderwetse Zomerpret is een compilatie van filmmateriaal uit de stadsarchieven van Dordrecht. Een leuke, nostalgische blik op hoe Dordtenaren de zomer doorbrachten tussen 1937 en ca. 1980. De stille films worden via instrumenten en draaitafels live begeleid met muziek door Ton van der Kolk.

Deel dit bericht met je vrienden!