Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Presentatie van viertal nieuwe Dordtse boeken in Galerie de Compagnie

19 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op dertig augustus stelt uitgeverij Liverse een viertal nieuwe boeken voor van drie Dordtse auteurs. In galerie De Compagnie, aan de Kuipershaven 21, treden Patrizia Filia, Kees Klok en Peter M. van der Linden voor het voetlicht. Zij zullen lezen uit eigen werk, waarna er gelegenheid is om, onder het genot van een hapje en een drankje, gekochte boeken te laten signeren. De presentatie is in
handen van Jan van der Geer, proza-redacteur bij Liverse.

Van de van oorsprong Italiaanse, maar al vele jaren in Dordrecht wonende Patrizia Filia verschijnt het boek Sapfo, een dichteres van Lesbos. Een in dialoogvorm geschreven verhaal over deze beroemde dichteres uit het klassieke Griekenland. Daarnaast wordt haar nieuwste dichtbundel Kop leeg voorgesteld. Hij bevat direct in het Nederlands geschreven (haar eerdere boeken werden uit het Frans en Italiaans vertaald), autobiografische gedichten.

Van Kees Klok brengt Liverse Het is er niet van gekomen. Vijftig brieven aan Stella (1946-2007). Voor Klok, ondermeer bekend van zijn serie literaire dagboeken, is het epistolaire genre bij uitstek een vorm van literatuur. Dat is allereerst een gevolg van de invloed van de Engelse literatuur, waarmee hij al vanaf zijn vormende jaren een intensief contact heeft, maar ook van die van zijn bet-oudtante van moederszijde, Elizabeth Bekker (1738-1804), beter bekend als Betje Wolff. Met haar als voorbeeld richt de schrijver zich in een memoire in briefvorm tot zijn in 2007 overleden echtgenote. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan Karla Boschma, historica en 'zusje' van Stella.

Peter M. van der Linden publiceerde eerder de dichtbundels Ich bin ein star baby (Vassalucci 2005) en Zendag (De Contrabas 2009). In Brommers zongen onder spijkergoed, beschrijft de officieuze stadsdichter van Dordrecht een turbulente periode uit zijn leven, waarin mensen terugkeren en verdwijnen. Hij vindt oude vrienden terug en een oude liefde (in het televisieprogramma Memories), maar verliest zijn moeder aan Alzheimer. Hij stort zich in het Dordtse uitgaansleven, maar ook op de beeldende kunst, want Van der Linden is eveneens kunstschilder en filmmaker.

De presentatie is vrij toegankelijk en vangt om 15.00u aan.

Lees meer over:

boeken Kuipershaven de compagnie
Deel dit bericht met je vrienden!