Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Trainer Jan Everse stapt op bij FC Dordrecht

17 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Trainer Jan Everse is vertrokken bij FC Dordrecht. Dat heeft aanvoerder Jeffry Fortes bevestigd tegenover RTV Rijnmond. Het vertrek van Everse is het gevolg van een verschil van inzicht met de clubleiding over de speelwijze en de handelswijze van de coach.

Maandagochtend was er een gesprek tussen de spelers en Jan Everse. De spelersgroep staat volgens woordvoerder Fortes lijnrecht achter de koers die technisch manager Marco Boogers vaart. Hij wil al jarenlang dat de club aanvallend voetbal speelt met veel druk vooruit. Everse vindt dat het team daar nog niet aan toe is.
"Wij willen ook vooruit voetballen. Dan komen onze kwaliteiten eruit", aldus aanvoerder Jeffry Fortes. Na het gesprek werd duidelijk dat er geen basis is voor verdere samenwerking en wenste Everse de groep veel succes in de rest van het seizoen. Gérard de Nooijer neemt voorlopig zijn taken over. 
Crisisberaad
De positie van trainer Jan Everse bij FC Dordrecht stond al sinds vrijdag onder druk. De training op maandag aan De Krommedijk werd geschrapt en er was crisisberaad na de 1-0 nederlaag tegen FC Emmen.
Na afloop van die wedstrijd kwam technisch manager Marco Boogers de kleedkamer in en daar volgde een verbale confrontatie met trainer Everse.
' Waarheid' 
Jeffry Fortes: "Marco Boogers komt al jaren in de kleedkamer na de wedstrijd. Everse wil dat liever niet. Maar wij vinden dat niet erg, dat weet je als je bij FC Dordrecht komt werken. Marco zegt dan de waarheid en dat is prima." 
Technisch manager Marco Boogers wil niet reageren op de laatste ontwikkelingen bij de club: "Ik geef geen antwoord."
Bron: RTV Rijnmond.

Lees meer over:

voetbal fc dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!