zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Holland op z'n mooist verwelkomt 50.000ste bezoeker

17 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Groot succes voor het Dordrechts Museum: De tentoonstelling Holland op z'n mooist - Het voorjaar van de Haagse School
verwelkomt morgen haar 50.000ste bezoeker. Na het grote succes van Willem II – Kunstkoning in 2014, betekent dit wederom een hit voor het Dordrechts Museum. Met nog een kleine drie weken te gaan, is Holland op z'n mooist de op een na best bezochte tentoonstelling van het museum. De 50.000ste bezoeker zal morgen rond 11.30 uur bij de hoofdentree verschijnen. Om deze mijlpaal te vieren, wordt hij of zij verwelkomd door Peter Schoon (directeur Dordrechts Museum),

Geesken Bloemendal ter Horst (voorzitter van de Vereniging Dordrechts Museum) en wethouder Jasper Mos. Na een warm ontvangst krijgt de gelukkige een mooi cadeaupakket overhandigt, met daarin een diner voor twee inclusief drank bij Art & Dining, een lidmaatschap van de Vereniging Dordrechts Museum, vrijkaartjes voor het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn en Het Hof van Nederland, en een catalogus van de tentoonstelling

Holland op z'n mooist. Nog drie weken te zien
De tentoonstelling Holland op z'n mooist - Het voorjaar van de Haagse School is nog tot en met 6 september te zien in het Dordrechts Museum. Nog drie weken kunnen bezoekers ontdekken waar de wortels en invloeden van de Haagse School liggen, aan de hand van ruim 100 topstukken van onder meer Jozef Israëls, Willem Roelofs, de gebroeders Maris en Mauve. De tweede periode van de Haagse School wordt onder de noemer Holland op z'n
mooist - Op pad met de Haagse School getoond in het Gemeentemuseum Den Haag. Ook die tentoonstelling is nog tot en met 30 augustus te zien.

Lees meer over:

bezoeker museum toeschouwer
Deel dit bericht met je vrienden!