Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

Aanleg kunstgrasveld Oranje-Wit van start

6 augustus 2015

DORDRECHT - De aanleg van een extra kunstgrasveld voor voetbalvereniging Oranje-Wit begint op maandag 10 augustus. Begin oktober wordt het veld opgeleverd, zodat de vereniging er dit seizoen al volop gebruik van kan maken. Dankzij de omvorming van het bestaande hoofdveld naar kunstgras heeft de vereniging weer meer speelruimte. De versnelde aanleg is mogelijk door een besluit van de gemeenteraad op 6 juli j.l. Na het raadsbesluit hebben Sportbedrijf en Oranje-Wit samengewerkt om de aanleg ook feitelijk mogelijk te maken. Deze week is het werk gegund.

De gemeente legt het kunstgrasveld aan, Oranje-Wit betaalt de gemeentelijke investering terug via een verhoging van de huur, in 30 jaar tijd. De gemeente heeft op basis onderzoek geconcludeerd dat de voetbalvereniging financieel gezond is en deze extra lasten moet kunnen dragen. Met de omvorming van het hoofdveld naar kunstgras is Oranje-Wit wel aan het eind van de groeimogelijkheden op sportpark Stadspolders.

Lees meer over:

voetbal kunstgras oranje-wit
Deel dit bericht met je vrienden!