Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Vergunningen Elite Lounge Bar geweigerd

6 augustus 2015

DORDRECHT - De Elite Lounge Bar aan de Lange Breestraat krijgt geen exploitatievergunning. Daartoe heeft burgemeester A.A.M. Brok besloten op basis van het onderzoek op grond van de Wet bevordering Integriteitsbeoordelingen Openbaar Bestuur (Wet BIBOB). Ook de aangevraagde drank- en horecavergunning en aanwezigheidsvergunning zijn geweigerd. De reden is dat er twijfels zijn aan de integriteit van de aanvrager, vanwege de aangetroffen hennepkwekerij op de bovenverdieping van het pand.

De burgemeester acht het aannemelijk en toerekenbaar dat de huurder en de leidinggevende kennis hebben gehad of hadden kunnen hebben van de aanwezige hennepkwekerij. Op grond van de APV, Drank- en Horecawet en de Wet op de Kansspelen zijn de aangevraagde vergunningen derhalve geweigerd.

Tegen het besluit is bezwaar mogelijk. De bezwaartermijn is zes weken.

Deel dit bericht met je vrienden!