Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

'Film in de Tuin' deze week met de zwarte komedie: 'Wild Tales'

5 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Film in de tuin heeft deze vrijdag Wild Tales, een zwarte komedie die in het thuisland Argentinië een grote bioscoophit werd. Het temperamentvolle publiek keek in een spiegel met de zes verhalen over mensen die uiteindelijk hun zelfbeheersing verliezen wanneer ze door anderen tot het uiterste zijn getergd.

Speciaal aanbevolen deze week Hiroshima Mon Amour, de grensverleggende Franse filmklassieker uit 1959 van Alain Resnais (regie) en Marguerite Duras (scenario). Een liefdesverhaal tegen de achtergrond van oorlogstrauma's, digitaal gerestaureerd en opnieuw uitgebracht omdat het 70 jaar geleden is dat de atoombom viel op deze stad.

Het zomerprogramma zit dit jaar vol Superhelden. Deze week voegen zich daar Marvel's Fantastic Four bij. Ook is er de voorpremiere van TED 2. Na het succes van de eerste film met deze brutale teddybeer, was een vervolg te verwachten. Kijken of deze typische Amerikaanse  humor ons wederom buikpijn van het lachen bezorgt.

Tot slot de voorpremière van AMY, een onthullende muziekfilm over het leven van Amy Winehouse. Met nog niet eerder vertoond beeldmateriaal en onbekende nummers.

Zie voor meer info deze website.

Lees meer over:

the movies film cinema klassieker
Deel dit bericht met je vrienden!