FC Dordrecht verslaat Schouwse selectie: 5-1

27 juli 2015 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft een selectie van spelers van het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland met 5-1 verslagen. In de oefenwedstrijd in Burgh-Haamstede scoorde zowel centrumspits Jafar Arias als vleugelaanvaller Shayron Curiel twee keer voor de Dordtenaren.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd was het raak voor Arias, die een maand geleden over kwam van FC Groningen. Met een hakbal zette hij Dordrecht op voorsprong. Twintig minuten later kopte hij in de rebound de 0-2 binnen, waarna het opeens hard ging. Curiel scoorde in de 24e en de 25e minuut voor de Schapenkoppen en een monsterscore leek in de maak.

Dordrecht verzuimde echter om verder uit te lopen op de Schouwse selectie. Ondanks een enorm Dordts overwicht kon Ingmar Quist namens de Zeeuwen na een half uur spelen zelfs de 1-4 aantekenen. Meteen na ruste kopte invaller en centrumverdediger Kristiaan Haagen, in de ploeg gekomen voor Josimar Lima, de 1-5 tegen de touwen. In een door slordigheid getekende tweede helft werd daarna niet meer gescoord.

Jeroen Lumu en Michael Chacon ontbraken bij FC Dordrecht vanwege lichte blessures. Quincy Boogers, zoon van technisch manager Marco Boogers, speelde de hele wedstrijd als aanvallende middenvelder. Jeugdspeler Bradley de Nooijer, zoon van assistent-trainer Gérard de Nooijer, kwam in de tweede helft als linksback in actie bij FC Dordrecht. Dinsdag speelt de ploeg van trainer Jan Everse een oefenduel met FC Oss.

Opstelling FC Dordrecht eerste helft: Te Loeke, Pisas, Lima, Gravenberch, De Greef, Touré, Fortes, Quincy Boogers, Daniels, Arias, Curiel

Tweede helft: Leeuwenburg, Bradley de Nooijer, Haagen, Gravenberch, De Greef, Touré, Fortes, Quincy Boogers, Daniels (68' Boers), Biekman, Van Wermeskerken.

Bron: RTV Rijnmond.