maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

De Saarlooswolfshond: 'Een hond in Wolfskleren'

22 juli 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Dordrecht is de geboortestad van een Nederlands hondenras. Dat weten niet veel mensen. Het is de Saarlooswolfhond, gefokt in de jaren dertig van de vorige eeuw door de Dordtenaar Leendert Saarloos.

Het is een kruising tussen een wolf en een Duitse herder en het is dit jaar 40 jaar geleden dat het ras officieel erkend werd. Ter gelegenehid daarvan is een boek verschenen met de titel “Een hond in wolfskleren, de bewogen geschiedenis van de Saarlooswolfhond.”

Het eerste exemplaar werd deze week uitgereikt in het Wantijpark aan de heer Rony Doedijns, ook Dordtenaar, en directeur van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. De dochter van Leendert Saarloos was ook aanwezig samen met een 15 tal honden van dit mooie, zeldzame ras. Het heeft in de jaren 50 en 60 gediend als blindengeleidehond.

Lees meer over:

hond saarloos blindegeleidehond
Deel dit bericht met je vrienden!