maandag 26 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Grote controle in de Biesbosch

21 juli 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / SLIEDRECHT - Zaterdag 18 juli is op en om het water van de Biesbosch een grote controle gehouden op, onder andere, het naleven van vaarregels, open vuur, loslopende honden, de visserijwet, parkeergedrag en illegaal crossen.

Hollandse en Sliedrechtse Biesbosch 
Politie, Omgevingsdienst, Sportvisserij Zuidwest, Staatsbosbeheer, Toezicht en de parkwachters van Nationaal Park de Biesbosch bundelden zaterdag de krachten om het hele gebied van de Hollandse en de Sliedrechtse Biesbosch te controleren. Het gaat om het gebied vanaf Willemsdorp tot en met de Merwelanden en het natuurgebied en de polders die er tussen gelegen zijn.
Controle op het water 
Op het water zijn de bestuurders van meerdere bootjes gewaarschuwd voor het niet dragen van het dodemanskoord, het ontbreken van registratienummers en te hard varen. Ook zijn diverse bekeuringen uitgeschreven voor het ontbreken of niet dragen van reddingsvesten.
Controle op het land 
Zes keer schreef de politie een bekeuring voor overtredingen van de Visserijwet. Tien vissers kregen een waarschuwing. Verder werd een bekeuring uitgeschreven voor open vuur en het los laten lopen van de hond waar dit verboden is
Crossen over de dijk 
De actie richtte zich ook op illegaal crossen over de dijken. In het gebied werden diverse quads, crossers en scooters gezien die vermoedelijk van plan waren om of net klaar waren met illegaal crossen in het gebied. Omdat zij niet op heterdaad betrapt werden, kwamen zij weg met een stevige waarschuwing. Scooters en quads die buiten de reguliere werden betrapt, kregen een bekeuring. Ook werden bekeuringen geschreven voor rijden zonder helm en onverzekerd rijden.
Onwonenden positief 
Door omwonenden werd positief gereageerd op de actie. Zij vertelden de agenten dat zij veel overlast ondervinden van illegale crossen en fietsers die de afsluiting van de dijk negeren. De dijk tussen de Zanddijk en de Zuid-Westdijk is afgesloten aan beide zijden met hekken. De bewoners geven aan dat fietsers regelmatig op en langs de hekken klimmen.
Agenten bevrijden hond 
Voor de eigenaresse van een hond kwam de controle van de politie als geroepen. Terwijl de agenten om kwart voor negen ’s avonds door het Park Langs de Engel reden, was haar hond op een dijklichaam tussen twee hekwerken geraakt. De agenten hebben de hond bevrijd uit zijn benarde situatie.

Lees meer over:

biesbosch controle
Deel dit bericht met je vrienden!