zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht finalist bij Verkiezing Beste Binnenstad 2015-2017

17 juli 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Donderdag 16 juli werd bekend gemaakt dat Dordrecht één van de finalisten is bij de Verkiezing Beste Binnenstad 2015-2017. Dordrecht is genomineerd op basis van een bidbook dat eerder is ingediend. Dordrecht zal de strijd om de titel 'Beste Binnenstad 2015-2017’ aangaan met Rotterdam.

In het juryrapport staat het volgende vermeld: "Uw stad heeft op diverse binnenstedelijke thema’s een positieve ontwikkeling meegemaakt binnen een periode van twee tot drie jaar. De jury prijst de ontwikkeling die Dordrecht op het gebied van beleving, detailhandel en cultuur in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Bovendien kan niet voorbij worden gegaan aan de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van cultuur zoals het 'Energiehuis’ en 'Villa Augustus’. Daarnaast zet de stad zich op het gebied van detailhandel in voor ketens en voor lokale ondernemers. De jury is van mening dat de stad zich breed profileert en durft te experimenteren."

Bezoek jury
De jury zal begin oktober een bezoek brengen aan Dordrecht. Op deze dag krijgt Dordrecht de gelegenheid om de binnenstad en de meeste markante ontwikkelingen te tonen aan de juryleden. Op basis van de motivatie én het bezoek kiest de jury de winnaar van de Verkiezing Beste Binnenstad 2015 - 2017. De winnaar worden 18 november tijdens een feestelijke bijeenkomst in Den Haag bekend gemaakt.

De verkiezing vindt iedere twee jaar plaats en wordt georganiseerd door het Platform Binnenstadsmanagement in samenwerking met diverse partners zoals Philips, NS en adviesbureau BRO.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!