zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

Koning van De Krommedijk: Het wonderlijke jaar van FC Dordrecht in de Eredivisie

15 juli 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - 18 mei 2014. Het nietige FC Dordrecht promoveert naar de Eredivisie. Het is feest aan De Krommedijk maar op de werkvloer breekt paniek uit. Ajax, Feyenoord en PSV komen op bezoek. Met een kabouterbegroting moet een volwaardige spelersgroep op de been worden gebracht, er is geen trainer en het stadion kan elk moment uit elkaar vallen.

Aan Marco Boogers om zijn club te redden. De voormalig spits is technisch directeur en één van de laatste authentieke gezichten in de voetballerij. De oud-speler van de club geeft journalisten Stef de Bont en Marco Timmer niet alleen een uniek kijkje achter de schermen van een kleine voetbalclub, hij toont tevens aan wat voor een poppenkast de Eredivisie vaak is. Heilige huisjes worden omver geschopt, de Koning van De Krommedijk heeft zijn eigen spelregels. Boogers is vermakelijk, soms onmogelijk, ijdel, recht voor zijn raap maar altijd zichzelf. Hij ontziet niemand in zijn missie in de Eredivisie te blijven. Ook zichzelf niet. Hij toont de schaduwzijde van het betaalde voetbal met een lach.

Koning van De Krommedijk: Het wonderlijke jaar van FC Dordrecht in de Eredivisie is geschreven door Stef de Bont & Marco Timmer. De presentatie van het boek zal plaatsvinden op de open dag van FC Dordrecht op 1 augustus aanstaande.

 

Lees meer over:

voetbal krommedijk FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!