donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

PVDA: 'Meldpunt voor Verkeersonveilige situaties nu ook in Dordrecht'

14 juli 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Verkeersonveilige situaties? Ga naar www.meldpuntveiligverkeer.nl en maak uw melding, want samen maken we Dordrecht verkeersveiliger!

Tijdens het PvdA Politiek Cafe op 18 juni j.l. over Verkeersveiligheid gaf het Meldpunt Veilig Verkeer Nederland een presentatie van de mogelijkheden van dit Meldpunt voor Dordrecht. Vanaf 1 juli is hun website zo ingericht dat burgers makkelijk een melding kunnen doen van een gevaarlijke verkeerssituatie:

Lijkt uw woonstraat in Dordrecht soms meer op een racebaan? Parkeren buren of bedrijven op de verkeerde plek en is veilig buitenspelen en naar school gaan voor uw kinderen niet zonder risico? Dan is het nu tijd om hiervan melding bij Meldpunt Veilig Verkeer Nederland (VVN) te maken, want er is iets aan te doen!

Zet via www.meldpuntveiligverkeer.nl, samen met medestanders, verkeersveiligheid op de agenda van buurtbewoners, kinderen, gemeente en politiek. VVN inventariseert alle meldingen en maakt in oktober per woonwijk en per thema een analyse. Verkeersdeskundigen van VVN buigen zich vervolgens over de meest voorkomende problemen en meest opmerkelijke verkeerssituaties en reiken oplossingen aan.

Tijdens het Politiek Cafe kwamen veel klachten naar voren van bewoners over continu te hard rijdende automobilisten en onlogisch ingerichte straten. Ook tijdens de IK FLITS MEE actie hebben we veel meldingen van bewoners ontvangen. Daarnaast kwam de behoefte naarvoren aan een permanent meldpunt. Wij willen bekijken wat het Meldpunt VVN kan betekenen om Dordrecht verkeersveiliger te maken.
Wij roepen dan ook bewoners op te melden:

Verkeersonveilige situaties??
Ga naar www.meldpuntveiligverkeer.nl en maak uw melding, want samen maken we Dordrecht verkeersveiliger!

Lees meer over:

veiligheid verkeer meldpunt
Deel dit bericht met je vrienden!