zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Ontdek de inspiratiebron van de Haagse School

10 juli 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op nog geen twintig minuten rijden van Dordrecht ligt het laatste echte eiland van Zuidwest-Nederland: Tiengemeten. Maak een heerlijke fietstocht over dit schitterende natuureiland. Op zaterdag 18 juli organiseert Natuurmonumenten een speciale fietsexcursie, die in het teken staat van ‘Holland op z’n mooist’.

Samen met een gids fiets je langs bloemrijke akkertjes, moeras vol vogels en uitgestrekte ruige getijdenatuur. De prachtige historische boerderijen aan de noordkant van het eiland sieren het afwisselende landschap en vormen de stille getuigen van een rijke cultuurhistorie. De gids kan je er alles over vertellen. Vanaf de Vliedberg midden op het eiland, heb je uitzicht over het weidse landschap van Tiengemeten. Wolken lijken het water te raken. Als in een schilderij van de landschapsschilder Willem Roelofs van de Haagse School…

Het Dordrechts Museum en het Gemeentemuseum Den Haag werken samen met Natuurmonumenten. Het resultaat is ‘Holland op z’n mooist’, een unieke wisselwerking tussen cultuur en natuur. Leden van natuurmonumenten krijgen 3,50 korting op een regulier entreebewijs van het Dordrechts Museum. Je kunt kunstwerken op zaal bewonderen én op excursie in de natuur die de Haagse School zo mooi in beeld heeft gebracht. De bezoekers van het museum worden uitgenodigd om wandel- en fietstochten en excursies te maken in de gebieden van Natuurmonumenten.

Alle informatie:
www.natuurmonumenten/tiengemeten
www.natuurmonumenten/haagseschool of bel met natuurmonumenten, tel. 035 6559955

Deel dit bericht met je vrienden!