zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

Stichting ziet af van Stripmuseum in Dordrecht

8 juli 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het plan voor een stripmuseum in Dordrecht gaat niet door. Stichting Strips en de gemeente zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat er op dit moment geen stichting van een museum in de Berckepoort mogelijk is.

Stichting Strips en de gemeente Dordrecht hebben de afgelopen maanden gekeken naar de mogelijkheden tot vestiging van een stripmuseum in de Berckepoort aan de Voorstraat. Het is echter gebleken dat dit het verkeerde moment voor dit plan is. Fondsen hebben al veel in de Dordrechtse cultuur geïnvesteerd en willen hun investeringen meer spreiden. De stichting vindt de investeringen in de Berckepoort te hoog en de  gemeente verwacht een tekort op de exploitatie. De gemeente Dordrecht wil na de grote investeringen van de afgelopen jaren nu geen nieuwe financiële risico's aangaan bij culturele voorzieningen.

Initiatief
Stichting Strips gaat verder met het project en hoopt tegen het einde van het jaar bekend te maken waar het zich vestigt. Er wordt uitgegaan van opening van het museum in 2016. Wethouder Piet Sleeking noemt het jammer dat het plan niet door kan gaan. ,,Het college heeft positief gereageerd op dit initiatief dat tot een mooie publieksfunctie had kunnen leiden voor de Berckepoort. We gaan nu op zoek naar een andere passende bestemming voor de Berckepoort."

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!