donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Nyloplast enthousiast over de samenwerking met Baanbrekend Drechtsteden

7 juli 2015

DRECHTSTEDEN / 's GRAVENDEEL - Nyloplast Europe B.V. is een belangrijke schakel in het verbinden van ondergrondse drukloze leidingsystemen in een groot aantal Europese landen. Uit kunststofbuizen en -platen vervaardigt het bedrijf diverse producten, waaronder T-stukken, verloopstukken, moffen, bochten, inspectieputten, kolken en aansluitingen. Nyloplast hecht grote waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en werkt continu aan de ontwikkeling van meer duurzame oplossingen, zowel in de bedrijfsvoering als binnen het productaanbod.

Voor Dick Bakker, Manager Productie & Productontwikkeling, is MVO erg belangrijk. "Wij zijn altijd op zoek naar betere productiemethodes. Daarom stappen we over op nieuwe materialen, betere afzuigsystemen en andere lijmsoorten. Maar ook op het gebied van personeelsbeleid willen wij verantwoord bezig zijn en mensen zoveel mogelijk de kans geven om zich te bewijzen." Nyloplast is onlangs de samenwerking met Baanbrekend Drechtsteden aangegaan. "In het begin waren wij sceptisch om werkloze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen, maar onze bevindingen zijn heel positief."

Goede plek
Hoewel het niet gemakkelijk is om geschikte medewerkers voor de fabriek van Nyloplast te vinden, zijn er nu vijf kandidaten via Baanbrekend Drechtsteden aan de slag. Van deze medewerkers wordt wel wat verwacht. "Ze moeten handig zijn, uiteenlopende werkzaamheden kunnen verrichten, goed kunnen functioneren in een drukke productieomgeving en veiligheid serieus nemen. Ook is het belangrijk dat zij goed kunnen communiceren en Nederlands kunnen lezen. Als leidinggevende moet je kunnen inschatten of iemand op de goede plek komt. De verwachtingen moeten zijn afgestemd op de mogelijkheden van de kandidaat, voor een goede kans van slagen." Door het werken met kandidaten van Baanbrekend Drechtsteden wordt financieel voordeel behaald, maar dat is voor Bakker niet het belangrijkste. "De samenwerking verloopt soepel: duidelijke afspraken en er kan snel geschakeld worden. Het is ook prettig om een vast contactpersoon te hebben. En de begeleiding vanuit de Sociale Dienst Drechtsteden is professioneel en praktijkgericht."

Even wennen
In de fabriek van Nyloplast zijn Lorenzo Meriba, André van der Vlies en Joey van Cooten druk met de laatste handelingen aan kunststof moffen, voordat ze verzonden kunnen worden. Lorenzo is opgelucht dat hij weer aan het werk is. "Thuis zitten en niets doen, daar kan ik niet tegen. Eerst was het wel even wennen. Nu heb ik het hier echt naar mijn zin. Ik ben altijd ruim op tijd op het werk. En de werkzaamheden had ik al snel onder de knie." Voorman Bas van Eeren werkt al 45 jaar bij Nyloplast. Hij is zeer te spreken over de nieuwe medewerkers. "Met Lorenzo, André en Joey heb ik er drie goede medewerkers bij. Ze zijn gemotiveerd om aan te pakken en om te leren." Joey heeft voorheen vooral als timmerman in de bouw gewerkt. Maar dit werk bevalt hem ook prima. "Ik ben weer met mijn handen bezig. En er is een goede sfeer op de werkvloer. Bij Baanbrekend Drechtsteden doen ze echt hun best voor je". Ook André heeft het goed naar zijn zin bij Nyloplast. "Voorheen heb ik ook productiewerk gedaan. En ik had al ervaring met kunststof. Het werk pakte ik snel op; ik ben in korte tijd ingewerkt."

Dick Bakker is ook positief over het aanstellen van mensen met een arbeidsbeperking. "Dat is het tweede traject dat Nyloplast met Baanbrekend wil opstarten. Zij zullen hoofdzakelijk in de fabriek werkzaam zijn. Ik denk daarbij aan taken die niet gekoppeld zijn aan het productieproces, zoals schoonmaak, intern transport en dozen vouwen. Een voordeel daarvan is dat dit werk niet door dure productiemedewerkers hoeft worden gedaan."

Werkgevers kunnen voordeel behalen door het aanstellen van mensen die onder de Participatiewet vallen. Middelen die kunnen worden ingezet zijn onder meer:  opleidingsmogelijkheden, loonkostensubsidie, re-integratie werkovereenkomst (RWO), proefplaatsing, no-risk polis bij ziekte, werkplekaanpassingen en begeleiding. Bel 078 - 770 8 770 om direct een afspraak te maken of ga voor meer informatie naar www.baanbrekenddrechtsteden.nl

Fotobijschrift: Van boven naar onder: voorman Bas van Eeren, André van der Vlies, Joey van Cooten en Lorenzo Meriba.

Deel dit bericht met je vrienden!