vrijdag 21 januari 2022

Alles over Dordrecht

Lucinda Brand, Nederlands Kampioene, wint rit in de Ronde van Italie voor Vrouwen

6 juli 2015

DORDRECHT - Lucinda Brand, geboren in Dordrecht op 2 juli 1989, is een Nederlands wielrenster uit de Rabobank ploeg. Brand is woonachtig in Rotterdam en van beroep Bewegingsagoog.

Ze richt zich echter sinds 2009 als professional op het wielrennen. Ze werd op 22 juni 2013 in Kerkrade voor de eerste keer in haar carrière Nederlands kampioene. Brand mocht Nederland vertegenwoordigen tijdens de Wereldkampioenschappen wielrennen 2011 in Kopenhagen, 2012 in Valkenburg en 2013 in Florence.

In 2011 behaalde ze een bronzen medaille tijdens het Europees kampioenschap in het Italiaanse Offida. Op het wk 2012 in Valkenburg behaalde zij met haar team AA Drink-Leontien.nl een bronzen medaille op het onderdeel ploegentijdrit. In 2013 werd door Lucinda op dit onderdeel met haar team Rabobank ploeg in Florence een zilveren medaille behaald.

Lucinda Brand heeft maandag 6 juli 2015 de derde etappe in de Giro d'Italia voor dames op haar naam gebracht. De 26-jarige renster van Rabo-Liv was de snelste in een kopgroep van negen.
                                      
Brand maakte net niet genoeg tijd goed om de leiding weer over te nemen van de Amerikaanse Megan Guarnier. Die had haar zondag uit de roze trui gereden. In het klassement klom Brand naar de vierde plaats, op 0.12 van Guarnier. Anna van der Breggen staat nog altijd tweede, op 0.02 van de Amerikaanse.  

Bron: Wikipedia en NOS Teletekst

Lees meer over:

wk wielrennen fietsen giro
Deel dit bericht met je vrienden!