Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Foto expositie in de Rechtbank te Dordrecht

3 juli 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - Een leuke reden om eens de rechtbank binnen te stappen. Vanaf 1 juli t/m 30 september tonen Marjan Leeuwesteijn en Martin Geuze een groot deel van hun werk. Het gerechtsgebouw is vrij toegankelijk voor publiek en is gevestigd aan de Steegoversloot 36. Openingstijden: ma tot vr van 8.30 tot 17.00 uur

Beide fotografen hebben uit hun werk van de laatste jaren een prachtige collectie samengesteld.  Mooie grote prints op diverse materialen, afgewisseld met ingelijste afdrukken sieren de 2e verdieping van het gerechtsgebouw.  

Marjan maakt vaak fantasiebeelden van de werkelijkheid. Het is steeds weer verrassend wat toeschouwers in de beelden zien, welk gevoel het oproept.
Op bijna alle foto’s die Martin maakt staan één of meerdere mensen. Op die foto’s waar de mens fysiek ontbreekt is de mensheid sterk aanwezig.

“Een prachtige locatie om ons werk te tonen” zegt Marjan over deze niet alledaagse expositieruimte.  “De rechters die in toga’s door de gangen lopen, dragen bij aan een bijzonder sfeerbeeld”.  Martin fotografeerde speciaal voor deze expositie 2 panorama beelden van Dordrecht. “ Deze mochten op de expositie in dit monumentale pand niet ontbreken’.

Marjan en Martin zijn beiden lid van Fotoclub Zwijndrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!